Routes

Wist je dat Soest en omgeving voor 40% uit natuur bestaat? Tijdens jouw wandeling kun je je verwonderen over het prachtige landschap dat Soest-Baarn rijk is. In en rondom Soest en Baarn liggen bijzondere, unieke natuurgebieden met afwisselend zandvlaktes en duinen-, bos- en heidegebied en prachtige historische bezienswaardigheden. Dagelijks kun je kiezen voor een afstand van 6, 10, 20 en 30 km. Kies je voor een weekendinschrijving dan wandel je twee dagen dezelfde afstand. Wil je twee dagen meewandelen, maar een verschillende afstand per dag. Dat kan ook!

Soester Duinendag

Laat je op zaterdag verrassen door de overweldigende zandvlaktes en de gebieden de Korte Duinen en Lange Duinen. De 10 km gaat door de Korte Duinen. De 20 km route combineert de Korte Duinen met de Lange Duinen en Landgoed De Paltz van het Utrechts Landschap.

Je beklimt het Soester Hoogt (51m boven NAP), de berg waar Soesterberg zijn naam aan te danken heeft.

Je loopt door de geheimzinnige strubbebossen over het natuurpad De Stompert, voormalig militair oefenterrein. De 30 km route loopt nog een indrukwekkende lus over Vliegbasis Soesterberg.

Baarnse Paleisdag

Op zondag staat historie centraal. Vanaf de start loop je langs de Oude Kerk van Soest richting het Baarnse Bos. Het Baarnse Bos was lange tijd het overbos dat hoorde bij Paleis Soestdijk, een wandelgebied voor de Oranjes. Unieke aspecten van dit bos zie je al snel terug, kaarsrechte lanen die uikomen op een indrukwekkende waterpartijen, de Kleine en Grote Kom. Ook de Berceau is indrukwekkend, een loofgang die je leidt naar de Koninklijke Stallen en Paleis Soestdijk.

Naast de unieke natuur loopt de route een stuk door het historische centrum van Baarn. Onderweg kom je langs het Cantonspark en de Pekingtuin, beide parken aangelegd door een zakenman uit Azië wat je terug kunt zien in de vorm van aanleg en de exotische boomsoorten.

6 km (Family Walk)

Op beide dagen is er een 6 km, familie route in de omgeving van Soest. Deze route is rolstoel- en kinderwagentoegankelijk, zo kan iedereen genieten van het Soester Wandelweekend. Rolstoelgebruikers kunnen gratis een begeleider meenemen op de route. Onderweg kom je langs een speciale stempelpost en na afloop ontvangen  je een herinneringsspeld als herinnering aan deze mooie dag.
Belangrijk
Honden
Honden mogen op zaterdag tijdens de Soester Duinendag alleen aangelijnd meewandelen op de 10 km route. Honden zijn namelijk niet toegestaan bij Landgoed De Paltz (20 km) en Vliegbasis Soesterberg (30 km). Op zondag tijdens de Baarnse Bossendag mogen honden aangelijnd meewandelen, maar zijn op de route niet toegestaan bij Paleis Soestdijk en het Cantonspark. 
Veilig wandelen
Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars én andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen. Wij vragen je tijdens onze wandelevenementen, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op routes die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.
Toegankelijkheid
De 10, 20 en 30 km routes van het Pink Ribbon Soester Wandelweekend zijn niet geschikt voor minder valide mensen in verband met de onverharde ondergrond. Het meenemen voorwerpen zoals kinderwagens, spandoeken, enzovoort is niet toegestaan.
Voor de 6 km (Family Walk) is dit wel mogelijk.
Wandelsportfoto
Geflitst! Tijdens het Pink Ribbon Soester Wandelweekend staat Wandelsportfoto op de route om iedere deelnemer op de foto te zetten! De foto's zijn na afloop van het evenement hier te bekijken.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen