Historie

In samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn heeft Le Champion in 2018 het Soester Wandelweekend toegevoegd aan haar kalender.  De start en finish vinden plaats op het Gildeterrein Soest, bekend van de jaarlijkse Gildefeesten. 

Sinds de eerste editie zijn er wandelroutes uitgezet van 10, 20 en 30 km langs prachtige natuurgebieden en historische bezienswaardigheden. Bewust is toen gekozen voor de datum in hartje zomer, zodat er een weekend lang gewandeld kan worden tussen de bloeiende heide. De Soester Duinenroute de ene dag en de Baarnse Bossenroute de andere dag laten de wandelaars in twee dagen de prachtige en afwisselende omgeving van Soest en Baarn zien.

De Soester Duinenroute gaat door de overweldigende zandvlaktes van de Korte Duinen en Lange Duinen, over de landingsbaan van Vliegbasis Soesterberg en landgoed De Paltz. De Baarnse Bossenroute, sinds 2023 Baarnse Paleisroute, begint in Soest en gaat door het Baarnse Bos, langs Paleis Soestdijk en kasteel Groenenveld. In 2019 is er een rolstoelvriendelijke route van 3,5 km toegevoegd aan het programma. In 2023 is deze route omgetoverd naar een 6 km Family Walk.

Lees hieronder het sfeerverslag per editie.

Inschrijven

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen